søndag 29. mars 2009

Snart påske

Nå er det lenge siden jeg har skrevet, så var vell på tide med en liten oppdatering. Det har skjedd litt avhvert i det siste, Capri har blant annet forandret seg helt fra en dag til en annen, og desverre i feil rettning. Det startet med at jeg og Berit skulle møtes for å trene litt hund på vinterbro, trene litt før vi skulle ta bronsemerke prøven. Capri var flink helt fram han skulle gå fri ved fot, jeg så han hadde fått øye på noen fugler, men jeg trodde ikke han kom til å stikke av, noe som han gjorde. Og det værste av alt var at han var helt umulig å få tak i, han stakk ikke langt av, men det var umulig å få kontakt. Jeg håpet på at det var ett engangs tilfelle, men turenen vi hadde i skogen de neste dagene var bare kjempe ukoselig, så fort jeg slapp han stakk han av, og jeg måtte vente opp til en halvtime før han kom tilbake, hele turen var han ikke å se.
Når han har vært så flink i hele vinter, rett og slett en engel, var dette en så stor nedtur at jeg trist nok vurderte å selge han. Jeg bruker så mye tid og penger på han, så det er så trist når han ikke gir noe tilbake. Selvfølgelig ville jeg aldri ha kvittet meg med han, der er jo tross alt babyen min:)
Sist uke jobbet jeg stort sett hele tiden så da fikk jeg ikke noe tid med Capri, men det tror jeg faktisk var litt bra fordi nå begynner han å bli bedre igjen, jeg har ikke gått noen turer med han løs, i frykt for at han skal stikke av, noe som er litt skummelt nå som der er så mange rådyr i skogen.

For to uker siden startet vi på innkallings kurs i Oslo, innlæringen foregår ved bruk av klikker, det har ikke hatt noe effekt enda, men etterhvert som han forstår "greia" håper jeg han blir perfekt på innkalling..hehe.. Jeg håper HÅPER at dette kurset og med mye trening gir meg en hund som alltid kommer når jeg roper, men må innrømme at jeg er ikke særlig optimistisk for den hunden er alt for smart.

Bronsemerkeprøven ble det aldri noe av, den blir stadig utsatt. Sist jeg møtte opp for å ta prøven var det ingen andre mennesker der, så jeg sendte en lang klage mail til oslo hundeskole og en klage mail til instuktøren, fordi nå er jeg lei rotet deres. Heldigvis har de flyttet treningene til mandager istedenfor tirsdager slik at jeg får gått på begge kursene:) Selv om jeg ikke har noen tro på at vi består prøven har jeg veldig lyst til å ta den.

Om noen dager blir Capri 2 år, da får jeg prøve å ordne til en liten bursdags feiring ell noe slikt. Jeg ser så fram til å reise hjem til Tinn i påske, da skal jeg og Capri på fjellet og gå masse på ski. Veldig greit og være på fjellet, der er det nesten ingen folk og dyr, så da kan Capri løpe så mye løs han bare orker.

Jeg har meldt Capri på utstilling nest siste helgen i April i Stangehallen. Da er det også årsmøte i stabyhoun klubben som jeg vil prøve å få med meg. Mai blir nok en hunde-fri mnd, da har jeg nok med å lese til eksamen, så da får lille-gutten reise hjem til gomo en tur på ferie.

Andre helgen i mars var jeg på ride-kurs med Laila, jeg lærte kjempe masse. Denne helgen var jeg også på ride-kurs, eller retter sagt på ride-time, pga dårlig råd om dagen hadde jeg ikke penger til hele helgen.
Jeg og Ronja har blitt mye flinkere, og nå er det faktisk kjempe gøy å ri dressur, trodde jeg aldri jeg kom til å si. Fra 6-10 mai reiser jeg til Danmark på kjøre-stevne med Thore og hestene fra stallen, blir veldig spennende å få være med på det.

Dette ble en rask oppdatering, får heller skrive litt mer siden, men nå er det god natt på meg og lille babyen min. Selv om han oppfører seg verdens største tulling iblant er jeg sinnsykt glad i han, hadde ikke klart meg uten:))

God natt:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar